Design thinking

Wij bekijken ons werk vanuit het oogpunt van een designer.

Design thinking zit in ons DNA. Het is bij uitstek geschikt om complexe problemen op te lossen met een aantoonbare toegevoegde waarde voor de klant. Onze grootste drijfveer is het ontwerpen en realiseren van software die perfect past. Dit betekent dat Visma Idella zich eerst verdiept in wat de (eind)gebruiker écht wil – nu en in de toekomst – ook als ze het zelf nog niet weten.

We zijn programmeur, softwareleverancier en financieel specialist. Ons werk bekijken we echter allemaal vanuit de rol van de Designer. Niet alleen omdat het belangrijk is hoe een product eruit ziet, maar vooral omdat het er om gaat wat je er allemaal mee kunt.

Een essentieel onderdeel van deze werkwijze is de iteratieve manier waarin in kleine stapjes verbeteringen worden aangebracht die voortdurend worden getest. Dit zorgvuldige protocol met ingebouwde checks and balances garandeert een product dat echt werkt en veilig is. Door deze werkwijze kunnen onze klanten altijd vertrouwen op Visma Idella.

Design thinking proces

Tijdens het proces van Design thinking, brengt Visma Idella nieuwe mogelijkheden in kaart en gebruikt ze haar creativiteit, intuïtie en analytisch vermogen. Dit doen we in stappen, net zolang tot we de beste oplossing voor onze gebruiker hebben gevonden. Zo werkt Visma Idella met de grootste zorg aan producten die echt meerwaarde leveren.

De werkwijze van Visma Idella is simpel gezegd op te delen in drie stappen:

  • Understand
    In deze fase duikt Visma Idella in het hoofd van de klant of eindgebruiker. Daarom zijn we er van overtuigd dat ons werk mensenwerk is. Wat hebben ze precies nodig en waarom? Vervolgens definiëren we het Probleem.
  • Explore
    De tweede fase is de creatieve fase. We brainstormen intern en samen met de opdrachtgever (en soms zelfs meerdere tegelijk) over hoe we het Probleem perfect kunnen oplossen. Vervolgens gaan we aan de slag met het bouwen van realistische prototypes.
  • Materialise
    De laatste fase van het Design thinking proces bestaat uit het verwerken van feedback, het testen van verbeteringen en het implementeren van de Oplossing.

Visma Idella insights