P&B Core

Volledig in control over het excassoproces.

Excasso is voor pensioenfondsen, -uitvoerders en verzekeraars een belangrijk onderdeel van hun primaire proces. Begunstigden hebben immers altijd recht op een juiste, tijdige en volledige betaling. Maar dat is niet altijd even eenvoudig. De bedrijfsprocessen van pensioenfondsen en (pensioen)verzekeraars zijn complex en specifiek. Wat als je bijvoorbeeld met terugwerkende kracht een herrekening moet doorvoeren of een uitkering wilt blokkeren?
De voordelen
  • Volledig geautomatiseerd betalingsproces.
  • Volop mogelijkheden en flexibiliteit in de betalingen.
  • Automatische gegevensverwerking via Straight Through Processing.
  • Moderne communicatie en duidelijke informatievoorziening naar begunstigden.
  • Uitgebreid scala aan beveiligingsmaatregelen garanderen correcte, tijdige en volledige uitkeringen.
SaaS oplossing

P&B Core is een volledige SaaS-oplossing. Het enige dat je nodig hebt, is een webbrowser. Eigen hardware of andere IT-infrastructuur is niet nodig. De complete excasso is samengebracht in één uniform proces met een koppeling naar het rechtendomein, de financiële administratie en het communicatiedomein. Het beheer en onderhoud neemt Visma Idella volledig voor haar rekening, evenals de ISAE3402 en ISO27001- en ISO9001-certificeringen. Bijkomend voordeel is dat je organisatie voldoet aan de voorwaarden van riskmanagement en de uitbestedingsrichtlijnen van De Nederlandsche Bank.

Financiële en standaardrapportages

P&B Core geeft interne en externe toezichthouders de mogelijkheid om het complete geldverkeer, de transacties én de processen te controleren. Er zijn financiële rapportages beschikbaar over bruto-nettoberekeningen, vreemde valuta, fiscale correcties en uitgebreide journalisering en verslaglegging in ERP-systemen. Daarnaast richten de standaardrapportages zich op procescontrole en het vierogen-principe. De rapportages stel je via de kalender automatisch in en de overzichten exporteer je in een handomdraai naar diverse bestandsformaten zoals Excel of pdf. 

Digitale communicatie met klanten

Klanten vragen steeds vaker informatie over hun uitkeringen. P&B Core biedt daarom uitgebreide communicatiemogelijkheden en specificaties van alle uitkeringen inclusief de jaaroverzichten. De optie om Deze kunnen beschikbaar gemaakt worden via een eigen klantportaal, de berichtenbox Mijnoverheid.nl en/of via onze uitgebreide print- en verzendservices. De overzichten kunnen worden opgemaakt volgens richtlijnen en huisstijl van je organisatie.

Meer weten?

Op het gebied van pensioenuitkeringen is Visma Idella marktleider in Nederland. Voor meer dan 100 pensioenfondsen en enkele tientallen pensioenuitvoerders, verzekeraars en banken realiseren wij ca. 1,5 miljoen pensioen- en overige uitkeringen (zoals o.a. lijfrente of arbeidsongeschiktheid) per maand. Weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Idella Marjorie developer

Goedemiddag,

Visma Idella is nieuwsgierig. Jij ook?
Wij zijn benieuwd waar we je mee mogen helpen.

Visma Idella insights